Er zijn verschillende merken die een collectie houten dieren hebben gemaakt. Ze hebben allemaal een eigen stijl. Heel leuk om mee te spelen of om neer te zetten op de kinderkamer. Koop bijvoorbeeld bij elk bijzonder moment een nieuw dier. Zoals wanneer je kindje gaat lopen, jarig is of een goede prestatie heeft geleverd. Zo groeit je verzameling langzaam en koppel je de dieren aan herinneringen of momenten.

Houten dieren stimuleren de fantasie en creativiteit. Ook leer je kinderen hiermee eenvoudig over dieren. Welke dieren horen bij elkaar? Welk dier is het grootst?

Ben je van plan om, samen met of voor jouw kids, houten dieren te gaan verzamelen? Dan is een van de merken hieronder wellicht wat je zoekt.

1. Holztiger houten dieren

De houten dieren van Holztiger zijn handgemaakt van esdoorn- en beukenhout en geschilderd met verf of waterbasis. De figuren van Holztiger zijn wat groter qua formaat dan andere merken en iets lager geprijsd dan Ostheimer dieren. De stijl is speels en de kleuren intens.

houten dieren speelgoed

2. Ostheimer houten dieren

Ook de Ostheimer collectie is handgemaakt en handgeschilderd. De dieren zijn zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid geschilderd. De kleuren zijn daarom minder fel en ook de gezichtsuitdrukkingen sluiten aan bij hoe de dieren er in het echt uit zien.

Ostheimer houten dieren

3. T-Lab houten dieren

Relatief nieuw op de markt is het Japanse merk T-Lab. Dit design merk maakt houten dieren die vooral mooi zijn ter decoratie en wat minder geschikt zijn om mee te spelen. Hiermee staan ze zowel leuk op de kinderkamer als in de woonkamer.

t lab houten diertjes