Het schilderen van de onderkant van een muur in een kleur (ook wel lambrisering genoemd) zien we de afgelopen jaren steeds vaker als interieurtrend. Het geeft een ruimtelijk en modern effect en je kunt kleur in je huis brengen zonder dat het too much wordt.

Een lambrisering maken is ook voor baby- en kinderkamers een heel slimme keus. Dit zijn vaak kleine ruimtes en door de lambrisering lijkt de muur langer en hoger. Je kunt gaan voor een kleur verf maar heb je ook al aan behang gedacht?

Een lambrisering van behang maken

Kinderkamer behang heb je in alle soorten en prints. Als je een kleine ruimte niet meteen heel vol en druk wilt maken, kun je er voor kiezen om slechts een deel van de muur te behangen. Meet hiervoor steeds een stuk behang af tot de hoogte die je wilt bekleden en plak het behang op de muur. Qua hoogte is het mooi om de lambrisering net iets hoger te maken dan de commode. Of pak de muur waar het bed of ledikant tegen staat en creëer zo een knus hoekje.

Om het geheel mooi af te werken kun je een plint tegen de bovenrand van de lambrisering plakken (super makkelijk met een plint die al is voorzien van plakrand).

Bron beeld: decorette.nl (Rice x Eijffinger behang)